Melodifestivalen - Deltävling 4

Dags för fjärde deltävlingen, nu i Malmö!

Agnes - Love love love - Trodde Agens skulle ha en riktigt poplåt, men blev lite besviken. Tycker låten är lite för tam, men den är helt okej.

Starpilots - Higher - Fick reda på att Johan Becker sjunger i Startpilots för några veckor sen bara. Gillar låten, påminner lite om deras radiohit, In the heat of the night. Helt okej!

Susanne Alfvengren - Du är älskad där du går - Låten är tråkig, det händer inget i den. Lite mer power i låten skulle ja vilja ha. Nä det här funkar inte.

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing me tenderly - Låten är helt okej, känns som en typisk Eurovisionlåt som typ Norge skulle kunna skicka. Hoppas att framträdandet blir bra och att det lyfter låten.

Thorleifs - Sweet kissin' in the moonlight - Kan det blir töntigare? Nä ja tror inte det. Usch!! Tyvärr så tror ja nog att denna går till final. Hoppas verkligen att ja har fel!

Sarah Dawn Finer - Moving on - Va nog den enda som inte riktigt gilla hennes förra låt som hon hade med. Gillar den här bättre, hon sjunger ju som en gudinna. Hoppas verkligen att låten blir bra live och att framträdandet lyfter låten riktigt mycket!!

Next 3 - Esta noche - Låten har ett skönt gung, men tror inte att den funkar. Lite latinorytmer, men icke.

Malena Ernman - La voix - Opera i Melodifestivalen, funkar inte riktigt. Hon sjunger riktigt bra, men har svårt att tro att svenska folket kommer rösta detta vidare.

Så efter att ha lyssnat på 60sek versionerna av låtarna så tror jag att till andra chansen går:

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng
Agnes

Till final går:

Sarah Dawn Finer
Thorleifs


dagens ipodlåt

Afasi & Filthy - Sverigetrotters


ett mellaninlägg

får väl skriva ett litet mellaninlägg mellan alla MFbloggar =P!
skola mest hela tiden!
idag är ju iaf solen framme, känns nästa lite som vår =)!

bokrean starta idag med, tänkte kika lite på den senare
ska sätta igång med pluggande snart också!
känner ingen direkt motivation till det just nu, men det kommer väl =)!!

annars har det inte hänt så mkt
åker ju till Sthlm den 13-15/3 med Daniel, Emma och Elin!
ska bli skoj och se MF-finalen live för första gången
plus att det ska bli gött och att komma bort lite också!

hej så länge!

Melodifestivalen - Deltävling 3

Dags för tredje deltävlingen, nu i Leksand!

Velvet - The queen - Helt klart Velvets bästa låt som hon haft med, tror nog att den kan ta sig vidare. Gillar soundet, hoppas verkligen att hon får gå vidare.

Rigo & The Topaz Sound feat Red Fox - I got U - Någon konstig Jamaica inspirerad låt, inte alls bra! Riktigt tråkig faktiskt!

Molly Sandén - Så vill stjärnorna - Förstår inte riktigt varför tidningarna skriver att hon är vår "nya" Carola. Låten är bara tråkig, kommer inte igång. Molly sjunger mycket bra, men det räcker inte för mig. Hoppas för hennes skull att det låter bättre live.

E.M.D - Baby goodbye - Gillar något med låten, vet inte riktigt vad. Är inte deras bästa låt, men den funkar. Hoppas att framträdandet blir bra!

Mikael Rickfors - Du vinner över mig! - Låter lite som om Ulf Lundell har kommit till Melodifestivalen. Låten är okej, tror nog att den kan få några röster.

Maja Gullstrand - Här för mig själv
- Låter som en godnattvisa, med lite inslag av jazz. Är verkligen ingenting för mig, hoppas verkligen att denna inte går vidare.

Sofia - Alla - Fick en chock först när ja hörde att hon sjöng på grekiska, verkligen udda. Tror inte detta funkar. Låten är helt ok, men det räcker nog tyvärr inte.

BWO - You're not alone - Blev lite besviken när ja fick höra att BWO skulle ställa upp med en ballad, men det här startfältet är inte särskilt starkt, så med lite tur tror jag faktiskt att de kan ta sig vidare. Lite tråkigt med en ballad, men det är helt ok.

Så efter att ha lyssnat på 60sek versionerna av låtarna så tror jag att till andra chansen går:

Velvet
Molly Sanén


Till final går:

E.M.D
BWO

Melodifestivalen - Deltävling 2

Dags för andra deltävlingen, nu i Skellefteå!

 Lili & Susie - Show me heaven
- 80's is back! Tycker låten är riktigt skön, skönt 80-tals gung i låten. Hoppas det blir lika bra live!

Lasse Lindh & Bandet - Jag ska slåss i dina kvarter
- Gilla låten som Lasse hade med förra gången och den här gillar jag ännu mera. Gladpop när den är som bäst! Hoppas verkligen att vi får se honom i Globen! Då blir iaf jag och Emma glada =)!

Jennifer Brown - Never been here before - Det här gillar ja verkligen inte! Oerhört tråkigt. Visst hon sjunger bra, men det räcker inte när låten är så jäkla tråkig!

H.E.A.T - 1000 miles - Lite rock är aldrig fel. Låten är helt okej, men det känns som det saknas i låten. Det blir lite tråkigt efter ett tag.

Markoolio - Kärlekssång från mig - Suck! Karln kan ju inte sjunga! Så jäkla dåligt, enormt tråkigt! Hoppas verkligen inte att den här går vidare!

Amy Diamond - It's my life - Låten känns väldigt mycket Amy, ett plus är att Alexander Bard har skrivit text och musik. Låten är helt okej, men jag saknar lite fart i den.

Cookies'n Beans - What if
- Kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker om det eller inte. Inte någon vinnare, men låten är rätt skön ändå. Känns som något man kan ha på i bakgrunden.

Måns Zelmerlöw - Hope & Glory - Storfavoriten i denna deltävling. Tycker låten känns lite platt, det är något som saknas i den. Inte alls lika bra som Cara mia, men jag hoppas att den blir mycket bättre live!

Så efter att ha lyssnat på 60sek versionerna av låtarna så tror jag att till andra chansen går:

Amy Diamond
Lasse Lindh & Bandet


Till final går:

Måns Zelmerlöw
Lili & Susie


Efter första deltävlingen

Ja det blev inte riktigt som jag trodde!

Nina Söderquist - Riktigt cool låt! Synd att kläderna va så enormt fula. Synd att hon inte gick vidare.

Jonathan Fagerlung - Riktigt tråkig låt. Jimmy Jansson fast på engelska och mycket sämre! Skönt att han inte gick vidare.

Shirley Clamp - Låten var helt enkelt för tråkig, kläderna va hemska. Nä du Shirley, det funkar inte med en låt som är så tråkigt, även fast den är skriven av Pling och Bobby!

Scotts - Töntigt är det enda ordet ja kan få fram! De gick vidare pga att de heter Scotts och de rider vidare på sin framgångsvåg.

Emilia - Blev positivt överaskad av hennes låt, helt rätt att hon gick vidare.

Alcazar - Helt klart den bästa låten det någonsin haft med i festivalen! Låten är underbar, kläderna ascoola och dansen är underbar. Kan inte bli mycket bättre! Ska bli kul att få se de i globen. För mig får de gärna vinna hela tjottaballongen! =)

Caroline af Ugglas
- Hata henne innan, hatade henne lite mindre när jag hört låten igen, men ack den är för konstig för min smak. Blev riktigt chockad när den gick vidare.

Marie Serneholt - Tycker synd om Marie att hon inte gick vidare, tyckte hon gjorde ett riktigt bra framträdande, låten va också bra. Lite tråkigt tycker ja!

På lördag är det dags igen :)!!

Melodifestivalen - Deltävling 1

ja då var det dags igen för årets Melodifestivalcirkus att dra igång =)!!
Första anhalten, Göteborg!

Nina Söderquist - Tick Tock - En riktigt härlig rocklåt med bra fart i, Nina är ju inte något känt namn i Melodifestivalsammanhangen, men jag tror nog att hon kan bli riktigt farlig.

Jonathan Fagerlung - Welcome to my life - Känns som en engelsk version av någon Jimmy Jansson låt, tråkig brittpop som inte funkar längre, tror säkert att den får några röster av några fjortis tjejer, men det räcker inte.

Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus
- Shirley sjunger ju som en gud, tror där emot att låten kräver några lyssningar innan den fastnar. Låten är en fin powerballad, tror nog att den kommer till final.

Scotts - Jag tror på oss - Får citera Aftonbladets Markus Larsson: "jag förstår varför Linda Bengtzing tackade nej till låten", låten känns halvfärdig enligt mig. Tråkig refräng, men Scotts flyger ju fram på en framgångsvåg just nu, så tyvärr går den nog vidare.

Emilia - You're my world - Det är något i låten som får mig att vilja sjunga med den, brukar inte tycka om de jazziga tonerna, men detta är helt ok. Tror dock inte att den klarar sig till final.

Alcazar - Stay the night - Alcazar är tillbaka i tävlingen igen, med en mycket bättre låt än den de hade sist. Gillar den skarpt, discoschlager när den är som bäst. Helt klart den bästa låten i deltävlingen.

Caroline af Ugglas - Snälla snälla - Redan vid första tonen av hennes förfärliga röst så vill jag stänga av. Totalt chanslös i tävlingen. Snälla snälla stäng av henne!!

Marie Serneholt - Disconnect me
- Årets första joker, låten är medryckande. Marie sjunger riktigt bra hon med. Känns också som ett finalbidrag.

Så efter att ha lyssnat på 60sek versionerna av låtarna så tror jag att till andra chansen går:

Scotts
Marie Serneholt


Till final går:

Alcazar
Shirley Clamp


Tyvärr tror ja inte Nina går vidare, men blir väldigt lycklig ifall den gör det.

The Good, the Bad and the Ugly

Igår så såg jag en helt underbar film.
Brukar inte tycka om Westernfilmer, men den här var så himla bra!!

Kan inte riktigt beskriva varför filmen var så bra, men det måste varit en blandning av den underbara musiken, det fantastiska fotot och skådespelarinsatserna.
Clintan är fenomenal i rollen som The Good!!
Förstår mycket väl varför den ligger på 4:e plats på IMDB:s top 250
Om ni får chansen se den!!


Bilden är lånad från
Gamespot