smutsen som inte syns..

Hittade en liten rolig sak på expressen

1. Handtaget på kundvagnen.
Här smörjs det mesta in av att alla håller med händerna på handtaget. Man nyser kanske i handen och tar sedan och går vidare i affären.

2. Knapparna. Nästa gång du ska hämta ut pengar tänk på att inte råka slicka på fingrarna efteråt. Bankomatknapparna är nämligen smutsigare än du tror. Alla fingrar på dem och vart de fingrarna har varit innan är det ingen som vet.

3. Badkaret. Här växer allehanda mysiga bakterier till. Det är svårt att komma åt och göra helt rent, både under och i karet.

4. Arbetstelefonen.
Telefonen glömmer vi lätt bort när vi ska städa på kontoret och smutsen gror fast i knapparna och i luren. Här kan bakterierna trivas bra - och länge.

5. Fjärrkontrollen i hotellrummet.
Det är rent och fint i ett hotellrum, men något man glömmer bort att torka av är fjärrkontrollen och den hanteras av nya händer varje dag. Mycket bakterier blir det.

6. Tangentbordet.
Stället vi nyser över, äter över och hostar över - men aldrig gör rent. Vissa undersökningar visar att det är mer smuts på ett tangentbord än på toaletten.

Kommentarer
Postat av: Eva

ja det har man inte tänkt på :P

Postat av: Danne

Vi människor är fruktansvärt dåliga på att utvärdera risker om vad som är farligt och verkligen är en fara för oss. Vi är t.ex livrädda för att flyga när det är mer risk för att dö i en bilolycka på väg till flygplatsen, vi är livrädda för genmanipulerad mat, vi är livrädda för bakterier osv. När expressen skriver sådana här artiklar så bli folk påverkade av att tro att sånt här
skulle vara "farligt", tillåt mig hånle :) Har läst biomedicin, med en fö MKT bra lärare, och har fått många, många aha-upplevelser. Allmänheten är hjärntvättad och lever i skräck för
"mördarbakterier", genmanipulerad mat och i tron att antirynkkrämer som "går in och renar DNA" ("DNAage") verkligen fungerar, hihihi!

Utav punkterna över så är det väl bara nr 6 med hostning och nysning som ev är en "fara".

Man har många miljarder bakterier (t.ex. Staffylokockus Aureus) på hud och fingrar som du får i dig i kroppen varje dag utan att bli sjuk/känna besvär.

2007-12-06 @ 09:19:51
URL: http://fantasyprojcet83.blogg.se
Postat av: Danne

Men visst är det intressant :)
Odlade bakterier på gymnasiet, det var mer bakterier på skolans nydiskade matsalsbrickor än på en toalettsits eller lysknapp på toa, hehe!

2007-12-06 @ 09:23:09
URL: http://fantasyproject83.blogg.se
Postat av: carola

Det som är intressant med alämnhetens skräck för bakterier är ju att vi faktiskt inte skulle kunna leva om det inte vore för alla bakterier. Tänk om folk skulle veta hur många bakterier det finns i tarmarna och matsmältningsorganen! Som är livsviktiga för oss! Så denna "skräck" är egentligen ganska befängd :-)

Kram på dig!

ps: Bättre att oroa sig över den epedemi av könssjukdomar som är istället! Men det är av någon anledning inte lika "äckligt" att dela kroppsvätskor med någon som kan vara smittad av riktiga "mördarbakerier" och virus. :ds

2007-12-06 @ 11:53:30
URL: http://carolas.net
Postat av: Micke

Alla ni som kommenterat har fel fel fel! Det är ute med mänskligheten nu, det är kört, finito, slut. Enda sättet att klara sig är att isolera sig helt från omvärlden, ta på sig sin heltäckande kevlarväst och börja odla ekologiska grönsaker i tibet.

2007-12-06 @ 13:49:51
URL: http://Mikew.blogg.se
Postat av: Anonym

Den största parasiten på jorden är mänskligheten

2007-12-06 @ 14:34:51
Postat av: Malin

Skratt, det var väldans va folk engagerar sig i att svara på detta inlägg =) Skoj o se. BTW: Här i USA är det vanligt att ha en liten flaska med desificeringsmedel i väskan =) Som man kan ha på händerna om man inte kan tvätta händerna. Jag tänker ofta på handtag, hissknappar mm. Tur att tangentbordet oftast är ens eget =) Men vi får följa Mikaels förslag =) Tänkte på Brasses Fel Fel Fel, ler KRAM

2007-12-06 @ 18:26:16
Postat av: carola

Hihi, malin - det är som när man jobbar inom hemvården. Desinfektionsmedel i väskan är ett "måste" ;-)
Brasse är bäst! :-D

ps: Hur går det med pluggandet då? Har suttit hela dagen idag *pust* :ds

2007-12-07 @ 00:22:44
URL: http://carolas.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback